alkohol | cukry | kyseliny |
12,5 % | 7,4 g/l | 9,4 g/l |
Víno má zajímavou, lehce narůžovělou barvu typickou pro vína získaná okamžitým lisováním modrých hroznů po zpracování. V omamné vůni můžeme najít exotické ovoce, banán nebo marshmallow. Vyšší kyselinka propůjčuje vínu šťavnatost a ovocnou svěžest.
Rosé
Růžové víno neboli Rosé se vyrábí z modrých hroznů metodou krátkého naležení rozemletých hroznů (rmutu). Právě délka macerace propůjčuje růžovým vínům široké spektrum odstínů, díky různému množství barviva uvolněného ze slupek. S vínem je pak nakládáno spíše jako s vínem bílým. Odrůda modrých hroznů však roséčkům propůjčuje nezaměnitelný charakter. Vznikají většinou svěží lehčí vína s výrazným ovocným aroma.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.